Honda CRF1000L Africa Twin Forum - View Single Post - ATAS will turn over but does not fire up - then runs rough
View Single Post
post #2 of (permalink) Old 05-15-2019, 02:50 PM
zarafah
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: portsmouth uk
Posts: 64
Had it a couple of times on an early model.
Disconnect the battery and leave the ignition in the on position overnight.
Make sure the tubes up under the tank are drained of oil - posts elsewhere..
Reconnect the battery and go through the throttle setting routine - posts elsewhere..

Runs as it should for a good time after. Sorry don't know the tech stuff - others will chip in.
This is just following previous threads that I tried and found useful.

There may be something other than that, the dealership should be able to help, but from the forum these are the first things to try.

As a matter of interest I have a '16 model manual. I was always going to go tubeless so the wheel issues are of no consequence to me. SM Pro have been superb and not expensive.
Wish I knew about the Rally Raid 17/19 option before purchase but I didn't. Anyone want to swap SM Pro for smaller Rally Raid wheels - pm me...
Not that I have short legs just getting older and stiffer..

My AT is by far the best bike (in the 24 I remember having) plus many others I have ridden in 50 years of biking. Often had multiple bikes before the wife put her size 5's down.

Ride safe everyone.

Z

2016 AT manual. 2005 TA. 1949 Scott 600.
zarafah is online now  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome