Honda Africa Twin Forum banner

Wezwanie do Atas

16K views 26 replies 16 participants last post by  ColoATguy  
#1 ·
Mój dealer Hondy, u którego mój atas czeka na pompę paliwa, powiedział mi, że Honda wydała 2 dni temu wezwanie do serwisu atas z powodu problemów ze zbiornikiem paliwa i pompą paliwa. Lepiej późno niż wcale, myślę.

#6 ·
Wpisałem mój numer VIN i nic nie dostałem. Ale mój 18 ATAS jest prawdopodobnie jednym z ostatnich w produkcji w tym roku modelowym...

#8 ·
Wczoraj zadzwoniłem do obsługi klienta Hondy i zapytałem o wezwanie do serwisu, a facet powiedział, że nie ma żadnego dla pomp paliwa atas. Czuję się głupio, powtarzając to, co powiedział mój dealer, że jeden został wydany. Próbuję skontaktować się z moim dealerem, ale nie mogę skontaktować się z działem serwisu.
w tej chwili nie wiem, co myśleć, ale każdy dzień bez mojego motocykla tylko pogłębia moje niezadowolenie z powodu sytuacji.

#9 ·
Mój samochód z 2018 roku jest w warsztacie od 29 czerwca, a dealer twierdzi, że komputer wskazuje 17 sierpnia jako najwcześniejszy termin dostępności pompy. Nie wierzę w to. Szybko otrzymali nowy zbiornik, ale w systemie nie ma pomp.

#14 ·
Wczoraj odebrałem swój rower po 2 miesiącach i 6 dniach oczekiwania. Dealer potrzebował prawie 3 tygodnie, zanim poprawnie zdiagnozował usterkę jako zbiornik/pompa (co im powiedziałem, kiedy go oddawałem). 400 mil dzisiaj i bez problemu.

#18 ·
Mój ATAS DCT wciąż jest w warsztacie (od połowy lipca), ale w końcu powiedzieli mi, że to pompa paliwa i że gwarancja to pokryje.
Właśnie dowiedziałem się, że Honda ZAGWARANTUJE problem z pompą paliwa, ale to trwa wieczność, ponieważ jest tak wiele osób z tym samym problemem (przynajmniej tak powiedział mój dealer). Nadal nie mam swojego motocykla z powrotem:(. Ostatni raz jechałem nim w pierwszej połowie lipca w Alasce/Kanadzie!

Attachments

#21 ·
Właśnie dostałem swój z powrotem! Nowa pompa paliwa i wyczyszczony zbiornik, mam nadzieję, że to wystarczy! Honda wszystko pokryła! Uwielbiam ten motocykl, tak się cieszę, że go mam z powrotem.
Żadnych problemów od czasu naprawy gwarancyjnej prawie rok później. Pompa paliwa i poważne czyszczenie zbiornika wydają się działać!

#20 ·
Czuję się naprawdę szczęśliwy.

Kiedy mój się zepsuł, w końcu dowiedziałem się, co to było, głównie dzięki tej stronie.

W pierwszym etapie dwutygodniowej podróży na 4500 mil, mój naprawdę się pogorszył. Na poboczu autostrady przez wiele godzin, było naprawdę źle...

Kiedy dotarłem do pierwszego przystanku, zabrałem go do kiepskiego dealera Hondy w Midwest City w Oklahomie. Pomimo rozmów telefonicznych o tym, że się spieszę i ich obietnicy, że "od razu się tym zajmą", siedzieli nad nim przez 5 dni. Nawet na to nie spojrzeli. Jechałem 2+ godziny w każdą stronę ciężarówką i przyczepą, żeby go zostawić i odebrać... Prawie 10 godzin jazdy łącznie... Są do bani! Obiecują i nie dotrzymują słowa.

Potem kuśtykałem nim z Hammon w Oklahomie do Orlando na Florydzie, a następnie z powrotem do okolic Waszyngtonu.

To była zła część...

Kiedy byłem prawie w domu, zatrzymałem się u mojego dealera i porozmawiałem z moim kierownikiem serwisu. Rozmawiałem z nim, gdy się zbliżałem. Czekali na mnie i dali mi Goldwinga zastępczego. Załadowałem swoje ubrania do Goldwinga (koniec dwutygodniowej podróży motocyklowej), a kierownik serwisu przechował moje miękkie torby ATAS w swoim biurze.

NAPRAWIŁ JE W TYDZIEŃ. Słuchał, kiedy mówiłem mu, co jest nie tak. Przeczytał posty tutaj i gdzie indziej, które mu wysłałem, i od razu się tym zajął. Zamówił moją pompę i powiedział mi, że to ostatnia w magazynie (Przepraszam was... :-( ) Wpuścił kawałek łańcucha do zbiornika, aby odłamać luźne kawałki przed ponownym montażem. Od tego czasu jest świetnie.

Bardzo mi was żal, że dostaliście się do kolejki po mnie, ponieważ nie wyobrażam sobie utraty mojego motocykla na dwa miesiące. Jeżdżę nim codziennie...