Mój dealer Hondy, u którego mój atas czeka na pompę paliwa, powiedział mi, że Honda wydała 2 dni temu wezwanie do serwisu atas z powodu problemów ze zbiornikiem paliwa i pompą paliwa. Lepiej późno niż wcale, myślę.
I właśnie 2 tygodnie temu zleciłem dealerowi zamontowanie podpórki centralnej, zadzwonię, żeby upewnić się, że nie włożyli starej.Zgodnie ze stroną internetową Honda PowerSports Recall, jedyne wezwanie do serwisu dotyczy podpórki centralnej.
Właśnie dowiedziałem się, że Honda ZAGWARANTUJE problem z pompą paliwa, ale to trwa wieczność, ponieważ jest tak wiele osób z tym samym problemem (przynajmniej tak powiedział mój dealer). Nadal nie mam swojego motocykla z powrotemMój ATAS DCT wciąż jest w warsztacie (od połowy lipca), ale w końcu powiedzieli mi, że to pompa paliwa i że gwarancja to pokryje.
Żadnych problemów od czasu naprawy gwarancyjnej prawie rok później. Pompa paliwa i poważne czyszczenie zbiornika wydają się działać!Właśnie dostałem swój z powrotem! Nowa pompa paliwa i wyczyszczony zbiornik, mam nadzieję, że to wystarczy! Honda wszystko pokryła! Uwielbiam ten motocykl, tak się cieszę, że go mam z powrotem.
Kompletna pompa paliwa czy tylko filtr paliwa? Myślę, że w akcji serwisowej mówią tylko o wymianie filtra paliwa.......