Honda Africa Twin Forum banner

Różnice w modelach CRF1000L z 2019 roku?

11K views 25 replies 10 participants last post by  Kenschein  
#1 ·
Przyglądam się kilku używanym AT i natknąłem się na dwa, które są prawie identyczne, oba z 2019 roku i oba wydają się być standardowymi, a nie adventure sports, ale mają różne wyświetlacze LCD. Czy byłyby jakieś inne różnice między nimi, czy też aktualizacja deski rozdzielczej miała miejsce około 2019 roku?

#3 ·
Mam model z marca 2019 roku z aktualizacjami takimi jak elektroniczna przepustnica, a co za tym idzie, licznymi trybami jazdy. Ma deskę rozdzielczą po lewej stronie zdjęcia. Deska rozdzielcza po prawej stronie pochodzi ze starszego motocykla, jak stwierdził Bram. Istnieje wiele aktualizacji i różnic między nimi, a jeśli poświęcisz trochę czasu na przeglądanie strony, znajdziesz wiele postów, które Ci pomogą. Powodzenia w poszukiwaniach i poświęć trochę czasu na stronie na badania, aby nie dać się oszukać. 😬

#7 ·
Mamy tablice rejestracyjne z rokiem rejestracji, więc istnieje niewielka możliwość, że jest to model z 2017 roku, ale po raz pierwszy został zarejestrowany w 2019 roku, więc jeśli ktoś mówi, że to motocykl z 2019 roku, to mówi w połowie prawdę.
Ostatnio widziałem filmik gościa, który nabył i rozpakował Hondę Ascot 500 z 82 roku. Nowa w pudełku i zdecydowanie półprawda.

Przy okazji: Motocykl odpalił - bez problemu. Płyn hamulcowy i powiązane elementy oraz trochę gumy wymagały wymiany. (lub oczywiście inne płyny zostały wymienione)

#11 ·
Nawiasem mówiąc, nie sądzę, żeby modele 16-18 były w jakikolwiek sposób gorsze od późniejszych modeli i są to dobre rowery. Jeśli zdecydujesz się na jeden z nich, jestem pewien, że będziesz zadowolony. Przypuszczam, że to zależy od ceny. Rozumie się samo przez się, że nie chcesz płacić cen z 2019 roku za starszy model roweru i zawsze dobrze jest podejść do sprzedawcy z odpowiednią wiedzą, kiedy zaczyna opowiadać bzdury.

#21 ·
Kupiłem nowy motocykl Harley VRod 1005 wiosną 2007 roku. Sprzedałem go, kiedy kupiłem Africa Twin 2019. Przejechałem nim 100 007 mil. W każdym razie był to model z 2005 roku, zbudowany w 2004 roku, opony były już stare! Ale z perspektywy lokalnych pojazdów silnikowych był to model z 2005 roku.

#23 ·
Kupiłem nową 1005 Harley VRod wiosną 2007 roku. Sprzedałem ją, kiedy kupiłem Africa Twin 2019. Przejechałem nią 100 007 mil. W każdym razie, był to model z 2005 roku, zbudowany w 2004 roku, opony były już stare! Ale z perspektywy lokalnych pojazdów silnikowych był to model z 2005 roku.
Jeździłem tym wczoraj na wyspie Vancouver, w Kanadzie:
Image

To Harley Davidson 100th Anniversary VRod z 2003 roku, którego wskrzesiłem z dwuletniego snu, o którym zapomniano.

Miękkie opony, słaby akumulator, dwuletnie paliwo itp. - zapaliła przy pierwszej próbie przy 4C na starym benzynie. Prawdopodobnie stara benzyna miała wysoką liczbę oktanową i była zakonserwowana.

Ciężki motocykl, dobrze wyglądający, dobrze brzmiący z końcówkami Screamin Eagle i jechał dobrze, silnik Porsche był gładszy niż oczekiwano. Skrzynia biegów była niesamowicie płynna (bez ciężkiego stuknięcia!), sprzęgło hydrauliczne. Dużo momentu obrotowego w większości.

To była przyjemna przejażdżka.

#22 ·
Dzięki za to @Kenschein.

Wielokrotnie pojazdy wyprodukowane w drugiej połowie poprzedniego roku są modelami bieżącego roku. Wiele wydziałów pojazdów silnikowych wykorzysta numer VIN do wyodrębnienia roku modelowego.

Witamy na forum!

#24 ·
Bardzo ładny V Rod, a także edycja rocznicowa. Czasami żałuję, że sprzedałem swój. Miałem problemy ze zdobyciem części zamiennych, ponieważ model był już tak długo wycofany z produkcji, ale nadal jeździł tak samo jak wtedy, gdy był nowy. Mój był seryjny, z wyjątkiem lżejszych kół ze stopu szprychowego. Podobały mi się fabryczne koła, ale motocykl prowadził się o wiele lepiej z mniejszą masą nieresorowaną od ciężkich kół tarczowych. Ale jak wiesz, motocykl nie był zaprojektowany z myślą o prowadzeniu, a raczej o przyspieszeniu na prostej. Ken

#26 ·
Zbyt duży kąt pochylenia przedniego widelca utrudnia jazdę z niską prędkością. Ale mimo to, po 100 000 mil się do tego przyzwyczaiłem. Na I-10 jadąc 80 MPH wyprzedzając ciężarówkę, wkrótce osiągasz prawie 100 MPH. W ten sposób jest fajnie. Przyciąga też tłumy. Wciąż przyzwyczajam się do Africa Twin - pod wieloma względami przeciwieństwa. Ale mam 5000 mil na moim AT z 2019 roku i jeszcze go nie upuściłem. Słynne ostatnie słowa…