Honda Africa Twin Forum banner

POMOC ... właśnie zainstalowano adapter Ottocast U2AIRPRO CarPlay

1 reading
3.8K views 5 replies 3 participants last post by  xdarrows  
#1 ·
Wszystkie dyskusje dotyczące Ottocast U2AIRPRO i Apple iPhone...

Właśnie podłączyłem urządzenie Ottocast i początkowo nie miałem żadnych problemów z jego pojawieniem się na ekranie i połączeniem telefonu. Wszystko wydawało się świetne.

Do czasu, gdy spróbowałem podłączyć mojego Cardo PackTalk Black... W tym momencie mój telefon tracił Ottocast, ale wciąż widziałem CarPlay na ekranie i nie miałem żadnego dźwięku.

Jaki jest najlepszy algorytm, aby to wszystko działało? Zapomnieć o PackTalk na moim telefonie? Zapomnieć o Ottocast? Podłączyć PackTalk tylko do roweru? Przed lub po podłączeniu Ottocast i/lub telefonu?

Dzięki za wszelkie uwagi!!

Na zdrowie!

#3 ·
dzień dobry
Wszystko musi być połączone wyłącznie z AT, jeśli chcesz, żeby dobrze działało. Żadnych drugich połączeń interkomowych.
Dzięki!

Pojawia się kolejne pytanie... Widzę również "Honda Motorcycle" w menu BT mojego telefonu... co to oznacza? Czy powinienem się z tym połączyć, czy tylko z urządzeniem Ottocast?

#5 ·
Jestem użytkownikiem Galaxy i już zauważyłem, że każdy telefon, zestaw słuchawkowy i adapter bezprzewodowy zachowują się zupełnie inaczej, zwłaszcza gdy się je połączy. Mam bezprzewodowy adapter Android Auto firmy Motorola i kiedy próbowałem go podłączyć bez użycia prawidłowych instrukcji, nigdy nie działał, a jednym z moich błędów było połączenie się z Bluetooth o nazwie Honda. Więc… spróbuj przeczytać instrukcję lub poszukać filmów związanych z Twoją osobistą konfiguracją i zobacz, czy możesz coś znaleźć. Zazwyczaj adaptery te tworzą połączenie oparte na wewnętrznym połączeniu między Bluetooth i Wi-Fi, a jeśli nie wykonasz właściwych kroków, nie będą działać. Kolejna sprawa to taka, że ​​każdy zestaw słuchawkowy łączy się z AT w inny sposób. Na przykład, w przypadku mojego Cardo (Bold i Freecom 4) wszystko musiało być połączone tylko z motocyklem, podczas gdy w przypadku Sena, jeśli nie połączę go również z telefonem, dźwięk w zestawie słuchawkowym nie będzie działał i to było trudne do odkrycia.