Honda Africa Twin Forum banner

Pirelli Scorpion Trail II i Metzeler Next II wycofanie.

1.3K views 3 replies 2 participants last post by  Lupolee  
#1 · (Edited)
Właśnie otrzymałem e-mail od mojego dostawcy opon z ostrzeżeniem o wycofaniu produktu dla wyżej wymienionych opon. Dotyczy to tylko określonych tygodni produkcji.

Nie wiem, czy wadliwe opony są dostarczane tylko w Wielkiej Brytanii, czy też w innych krajach, ponieważ myślę, że istnieją zakłady produkcyjne w różnych częściach świata.

Moja tylna opona Pirelli Scorpion Trail II wchodzi w tę kategorię, więc dostanę nową oponę za darmo. Cieszę się, bo właśnie zaczynała się ścierać! ;)

#2 ·
@Squirrelly Dziękuję za poruszenie tego tematu, skontaktowałem się w tym tygodniu z moim monterem i właśnie odebrałem nową oponę zamontowaną na moim kole bezpłatnie…….bardzo zadowolony z tego, nie tylko dlatego, że stara miała wtyczkę i przejechałem na niej już 5 tys. mil 😂 #winner

Uwaga: Mój monter nic o tym nie wiedział, podobnie jak jego dostawca. Jednak skorzystałem z powyższego linku i potwierdziłem z Pirelli UK, że wycofanie było możliwe i obejmowało koszt wymiany opon. To pomogło w procesie z moim monterem.

#3 ·
Hej Lee, cieszę się, że się udało. 😁

Moja tylna opona ma przejechane około 3 tys. km, ale nowa opona za darmo to zawsze bonus!

Mój motocykl jest obecnie SORN (wyłączony z ruchu i nieopodatkowany) na zimę, ale Pirelli zapewniło mnie, że mogę zabrać motocykl do warsztatu na wiosnę po nową oponę, ponieważ nie ma ograniczeń czasowych dotyczących akcji serwisowej.
Mój lokalny sprzedawca opon też nic nie wiedział o akcji serwisowej.

Warto sprawdzić, czy masz Tourance Next II lub Scorpion Trail II, aby sprawdzić, czy Twoja opona jest objęta akcją. 👍