Honda Africa Twin Forum banner
21 - 40 of 93 Posts
Miejmy nadzieję, że można dodać speedo healera bez ingerencji w DCT, aby prędkościomierz był idealny.

Znaleziono załączone zdjęcie.

cztery ostatnie rzędy:

prędkość maksymalna rzeczywista/pokazana
różnica prędkości * pokazana rzeczywista: #
* pokazana rzeczywista: #
* pokazana rzeczywista: #

(Widzę, że ta różnica z tripmasterem jest znacznie dokładniejsza)

Myślę, że mogę być jedyną osobą, której w ogóle nie obchodzi, jaka jest prędkość maksymalna! Dopóki będzie jechał 80-90 mil na godzinę we dwoje z bagażem, jestem szczęśliwy.
Wcale nie sam. W ogóle nie interesuje mnie wykręcanie szyi mojego AT, żeby dowiedzieć się, czego inaczej nigdy na nim nie zrobię.

To faza, przez którą przeszedłem i którą już dawno zostawiłem za sobą. W tej chwili robi dokładnie to, czego od niego potrzebuję. :smile2:

Prędkość maksymalna to żaden problem w motocyklu terenowym, prawda? Jechałem 169 km/h na moim Zumo (rowery mówiły 174, jak sądzę), a silnik wciąż miał wtedy moc...
AT nie jest czystym motocyklem terenowym. W rękach 99% kierowców jest to motocykl szosowy, który może pokonywać lekkie szlaki i jako taki jest (dla mnie) genialny. Widziałem 120 mil na godzinę na prędkościomierzu i więcej, ale to nieistotne. Pochodzę z motocykli sportowych, sportowych turystyk i nie sądzę, żebym wyszedł z zakrętu szybciej niż na AT. Realna możliwość jazdy na tym motocyklu jest wspaniała.

Cześć,

od Harley do AT. Dla mnie miłe połączenie. Pytanie brzmi, jak zatrzymać nie maksymalną prędkość. W końcu AT jest bardziej do jazdy w terenie, a nie do bicia rekordów prędkości ;) :) Ale jeśli chcesz, pozwól swojej duszy latać na AT tak szybko, jak potrafi ;) :)

To prawda, to oczywiście nie jest prawdziwy motocykl terenowy. Ale jest zorientowany na jazdę w terenie. Znacznie bardziej niż Multistrada, Explorer, GS Adventure. Nie kupiłem go dla jego prędkości maksymalnej. Doświadczyłem nawet pewnego napięcia związanego z chybotaniem przy prędkościach powyżej 180 km/h. Jeszcze jeden powód, by nie szukać jego ograniczeń prędkości... To świetny motocykl !!!

W zeszłym tygodniu, podążając za kolegą i wyprzedzając kilka samochodów i motocykli w kolejce, mój Zumo pokazał 118 mil na godzinę. Może mógłbym jechać szybciej, ale nie próbowałem jechać na maksa, tylko wyprzedzać.

134

Jechałem 134 mph na zegarze, opony przeklęte. Skaliste przez całą drogę. Nie boję się!
Tak, miałem 134 mph na zegarze z sakwami podczas podróży autostradą w Niemczech w drodze do Czech i na wyścigi drogowe w Horice (człowieku, wyścigi są przerażające, ale przy 40p za kufel i 4 funtach za posiłek, czego nie lubić) również stabilnie, tylko małe kołysanie, gdy mijaliśmy ciężarówki lub samochody, słychać było, że silnik zbliża się do limitu. Ale nie robię tego zbyt często, ponieważ zwykle jeżdżę z prędkością 70/80 i relaksuję się z relaksującą prędkością dla motocykla i mnie. Opony nie wpłyną wcale na stabilność ani bezpieczeństwo. Jest objęty gwarancją i zbudowany tak, aby jechać tak szybko, w przeciwnym razie byłby ograniczony.

21 - 40 of 93 Posts