Honda Africa Twin Forum banner

Połączenie USB

4.3K views 9 replies 5 participants last post by  nigelvanderputten  
#1 ·
Chcę dodać port USB do mojego DCT z 2017 roku. Czy ktoś może pomóc w wyborze najlepszego i montażu?
Z góry dziękuję

#2 ·
Chcę dodać port USB do mojego DCT z 2017 roku. Czy ktoś może pomóc w wyborze najlepszego i montażu?

Bardzo dziękuję
Wystarczy wpisać w Google kable USB do motocykli. Mogę również zasugerować to. Ułatwia i upraszcza montaż elektroniki.

#3 ·
Ponieważ gniazdo 12 V nie jest w stanie zasilić niczego więcej niż mała elektronika, przeznaczyłem moje do zasilania przez USB. Mam Scosche PowerVolt PD30, który na stałe znajduje się w gnieździe. Jest mały i wydajny i utrzymuje mojego iPhone'a w pełni naładowanego. A jeśli przytniesz błysk z dolnej strony gumowej osłony gniazda, nadal zamyka się całkowicie.

#7 ·
Hej wszystkim,
Muszę jeszcze zainstalować moduł ładowania telefonu i port USB w moim crf1000l z 2016 roku.
Zainstalowałem thunderbox, ponieważ ludzie wydają się polecać pdm. Ten wątek jednak (https://www.africatwinforum.com/threads/africa-twin-crf1000l-color-wiring-diagram.39407/) sprawia, że zastanawiam się, czy rzeczywiście potrzebowałem thunderboxa, skoro wydaje się, że jest kilku głupców. Czy te połączenia są celowo zbudowane do podłączenia na przykład podgrzewanych manetek? A jeśli tak, to jaki cel służy taki pdm?

#9 ·
Oczywiście możesz podłączyć się bezpośrednio do okablowania roweru, jeśli chcesz; jednak dostępne połączenia zazwyczaj NIE znajdują się na własnym obwodzie i są w stanie dostarczyć tylko kilka amperów. Aby uniknąć potencjalnych problemów z ciągłym przepalaniem bezpiecznika (lub gorzej, spaleniem fabrycznego okablowania) i przerwaniem zasilania innych części roweru, większość osób instaluje PDM jakiegoś typu i używa tych połączeń jako przełączanego wyzwalacza. Mam Eastern Beaver PC-8 w moim 2017 i łączy się on z zasilaniem przełącznika w tylnej 4-pinowej wtyczce, aby uruchomić przekaźnik.

#10 · (Edited)
Okej.. Wygląda na to, że przesadziłem, podłączając się bezpośrednio do akumulatora, prawda? Edycja: dowiedziałem się od sprzedawcy thunderbox, że zawsze powinienem podłączać ładowarkę podtrzymującą bezpośrednio do akumulatora.

Ponieważ i tak pociągnąłem kable do akumulatora dla pdm, co, jak rozumiem, było zbędne, myślę teraz, że nadal mogę użyć złącza z tyłu. I użyć przewodów, które już pociągnąłem dla ładowarki podtrzymującej. Ale mogę się tu całkowicie mylić..

Dzięki za odpowiedź!