Honda Africa Twin Forum banner
41 - 55 of 55 Posts
Spójrz tutaj, możesz pobrać go bezpośrednio na jego stronie Straßentraining, Motorrad jest plik pdf Africa Twin infos, który jest jego dziennikiem serwisowym. Ten człowiek jest z Austrii. Jest to jeden z pierwszych motocykli z 2016 roku z DCT. Skopiuj tekst z pliku pdf do programu Word lub na Google i przetłumacz go na swój język.

Spójrz tutaj, możesz pobrać go bezpośrednio na jego stronie Straßentraining, Motorrad jest plik pdf Africa Twin infos, który jest jego dziennikiem serwisowym. Ten człowiek jest z Austrii. Jest to jeden z pierwszych motocykli z 2016 roku z DCT. Skopiuj tekst z pliku pdf do programu Word lub Google i przetłumacz go na swój własny język.
Ja już przetłumaczyłem i udostępniłem wersję angielską

To fantastyczny wątek do przeczytania. Myślałem, że Honda będzie miała dużą niezawodność w oparciu o wcześniejsze doświadczenia z samochodami. Kupiłem swój egzemplarz z 2020 roku w marcu tego roku. 7 miesięcy później i pukam do drzwi 16 tys. mil. Niewiele w porównaniu do wielu z was, ale mój wskaźnik przebiegu sprawia, że zastanawiam się, ile lat będę mógł jeździć na motocyklu przed remontem. Już się tak nie martwię. Mam nadzieję na 40 tys. do końca przyszłego roku. Jak dotąd, dla mnie, to tylko olej i opony. Rower działa jak w zegarku.

Nie można porównywać 376 000 km z kilometrami przejechanymi przez faceta, który robi tylko 10 000 km rocznie. To jak ciężarówka, która jeździ cały dzień, silnik jest zawsze ciepły, długie trasy. Inni ludzie uruchamiają swój silnik 5000 razy więcej na mniejszą liczbę kilometrów. W każdym razie każdy nowoczesny silnik powinien być w stanie przejechać 300 000 km bez problemów mechanicznych. Części takie jak klocki hamulcowe/tarcze, konserwacja, opony to inna dyskusja.
Miałem K100RS z 83 roku z 580 000 km na liczniku... i silnik wciąż działał dobrze? Wszystko inne zużyło się przez lata.
To, co mnie teraz denerwuje w moim AT 1100, to problemy elektroniczne... wyświetlacz F.... i zdecydowanie reakcja na gaz. Jeśli nie znajdę rozwiązania, wracam do BMW. Boxer 1250 jedzie 50 razy płynniej niż AT. Jak BMW udało się uzyskać taką reakcję na gaz z gigantycznym boxerem i ogromnym hamulcem silnikowym?

Bardzo lubię AT, ale nienawidzę reakcji na gaz

Nie można porównywać 376 000 km z kilometrami przejechanymi przez gościa, który robi tylko 10 000 km rocznie. To jak ciężarówka, która jeździ cały dzień, silnik jest zawsze ciepły, długie trasy. Inni ludzie uruchamiają swój silnik 5000 razy więcej na mniejszą liczbę kilometrów. W każdym razie każdy nowoczesny silnik powinien być w stanie przejechać 300 000 km bez problemów mechanicznych. Części takie jak klocki/tarcze hamulcowe, konserwacja, opony to inna dyskusja.
Miałem K100RS z 83 roku z przebiegiem 580 000 km... i silnik wciąż działał dobrze? Wszystko inne zużyło się przez lata.
To, co mnie teraz denerwuje w moim AT 1100, to problemy elektroniczne... wyświetlacz F.... i zdecydowanie reakcja na gaz. Jeśli nie znajdę rozwiązania, wracam do BMW. Boxer 1250 jedzie 50 razy płynniej niż AT. Jak BMW udało się uzyskać taką reakcję na gaz z gigantycznym boxerem i ogromnym hamulcem silnikowym?

Bardzo lubię AT, ale nienawidzę reakcji na gaz
Tak, nigdy nie byłem fanem interfejsów graficznych w większości maszyn, ponieważ osoby wdrażające rzadko poprawnie wykonują inżynierię. Istnieje wiele przypadków obsługi błędów do zaprojektowania. W każdym razie, gdy wystąpi błąd i może nie mieć nic wspólnego z działaniem motocykla, rozprasza i obniża dobry nastrój.

" ... 50 razy płynniej niż AT ... "? Wow, to bardzo płynny silnik.

41 - 55 of 55 Posts