Honda Africa Twin Forum banner

Problemy z pasażerem w słuchawkach

10K views 4 replies 5 participants last post by  48146  
#1 ·
Cześć.
Mam nowy NT1100 z tym samym systemem co AT, ale piszę tutaj, ponieważ masz więcej doświadczenia z tym systemem.

Jedynym problemem, jaki mam, jest to, że kiedy udostępniam muzykę pasażerowi, większość czasu z dużą ilością cięć.

Używam iPhone'a Xr i 2 zestawów słuchawkowych Cardo Q1.

Mój system jest połączony w następujący sposób:
  • Telefon do motocykla
  • Zestaw słuchawkowy kierowcy do motocykla
  • Zestaw słuchawkowy pasażera do motocykla
  • Telefon pasażera do zestawu słuchawkowego pasażera

Jeśli jeżdżę sam, wszystko działa dobrze, czasami występują jakieś cięcia w muzyce, ale działa prawie w 100% czasu.
Kiedy podłączam pasażera, również działa dobrze, ale kiedy jadę, zaczynają się cięcia, to tak jakby były zakłócenia podczas jazdy.
Próbowałem zmienić kanał w zestawach słuchawkowych, ale wydaje się, że jest tak samo.
Czy uważasz, że zestaw słuchawkowy mający tę samą nazwę na bluetooth motocykla może się pomylić?
Czy ktoś miał ten problem?

#2 ·
Gratulacje z okazji nowego Hondy NT1100. Chciałbym zobaczyć i przeczytać Twoją recenzję w sekcji "Other Bikes" Forum dotyczącej NT1100.

@Ribas1972: Rozważ również użycie widgetu "Wyszukaj społeczność" na Forum. Istnieje kilka aktywnych wątków, które szczegółowo omawiają Android Auto / CarPlay / Bluetooth.

#4 ·
Moja muzyka często się zacina, jeśli przyspieszam procedurę uruchamiania. Spróbuj ją spowolnić. Uruchom rower > odczekaj 30 sekund > włącz zestaw słuchawkowy > poczekaj na ikonę i dźwięk "połączono" > podłącz telefon > poczekaj na ikonę Android Auto.

To powiedziawszy, nadal od czasu do czasu słyszę zakłócenia w interkomie i nie znalazłem na to rozwiązania.

#5 ·
Używam również iPhone'a i Apple CarPlay. Próbowałem chyba wszystkich sposobów, aby dźwięk dla pasażera był płynny. Oto, co odkryłem. Nie podłączaj zestawu słuchawkowego pasażera do motocykla. Zawsze udostępniam muzykę przez interkom grupowy między zestawami słuchawkowymi. Działa bez zarzutu. Więc. Zasadniczo połącz zestawy słuchawkowe ze sobą, a powinny one automatycznie sparować się w przyszłości. „Być może będziesz musiał wejść do motocykla i powiedzieć mu, żeby zapomniał zestaw słuchawkowy pasażera”. Oto mój proces. Następnie włącz motocykl i uruchom silnik. Następnie włączam mój zestaw słuchawkowy. „Motocykl i zestaw słuchawkowy sparują się”. Teraz podłączam telefon i zakładam płaszcz, rękawiczki itp., czekając, aż silnik rozgrzeje się do 1 kreski. Włącz zestaw słuchawkowy pasażera, a sparuje się on z moim zestawem słuchawkowym. Wszystko działa w ten sposób dobrze.