Honda Africa Twin Forum banner

Instalacja Rapid bike evo i jest świetna

16K views 5 replies 5 participants last post by  Petros Galiatsis  
#1 ·
Wcześniej zamieściłem moją skargę na niską prędkość w ruchu we wszystkich trybach. Charakterystyka tego modelu 2018 według Honda Technical polega na tym, że przy niskiej prędkości jeździ jak świnia. Wszystkie tak robią, żyją z tym? Po zamontowaniu wtyczki wzmacniacza i zmodyfikowaniu jej, aby móc ją włączać i wyłączać za pomocą kilku przełączników, doszedłem do wniosku, że chociaż było lepiej, to wciąż była świnia! Więc spróbowałem rezystora i zaślepki czujnika o2, ale kod błędu po kilku minutach i przeszedł w pętlę otwartą. To zużywa zbyt dużo paliwa, a światło jest irytujące. Więc zresetowałem kod i użyłem diody, aby nieznacznie obniżyć napięcie, działało trochę w połączeniu z wtyczką wzmacniacza, było lepiej, ale wciąż lekką świnią. Więc zrobiłem dystans o2, wyjmując czujnik z głównego strumienia gazów. To zadziałało, ale po dniu ecu zaczęło się przeprogramowywać, aby skompensować i wróciło do bycia świnią.
Ale w końcu ugryzłem kulę i kupiłem rapid bike evo. Okazuje się, że easy nie działa poprawnie z 2018. Więc to było evo i wreszcie mam kontrolę, wczesny dzień, ale już motocykl jest lepszy. To łatwa instalacja i jeśli członek Aussie Africa Twins na Facebooku może być kupiony za 550 $. Więc dodaj to do swojej listy świątecznej, mogę cię zapewnić, że na tym motocyklu to konieczność. Płynniejsze, szybsze i zabawne darmowe oprogramowanie. :smile2:

#2 ·
Zrobiłem to samo z nagłówkiem i filtrami na moim ATAS, pestka

#4 ·
Zrobiłem to samo z kolektorem i filtrami w moim ATAS, piece of cake
Hej Ghostrider.1127>Czy zainstalowałeś rapidbike evo w tym samym czasie, czy najpierw spróbowałeś uruchomić kolektor decat'ed? Pytam, ponieważ zmieniłem moje filtry powietrza na zestaw Twin Air Powerflow (wielokrotnego użytku z CRF Only) z powrotem na przeglądzie 12K mil. Już jakiś czas temu założyłem SC Project Adventure slip on i nigdy nie pomyślałem o ponownym mapowaniu. Teraz założyłem kolektor Arrow, który pięknie pasował do slip on. Ta pierwsza jazda wczoraj po instalacji była niesamowita. Moc jest tak dobra. Uwielbiam to. Okazjonalne bulgotanie, gdy zwalniam, w zasadzie zniknęło. (Być może z powodu mniejszego oporu w rurze....tj. bez kata?). Nie chcę auto tunera, chyba że naprawdę go potrzebuję. Czytałem/słyszałem, że bez niego, jeżdżąc na uboższej mieszance, może to potencjalnie powodować problemy z ciepłem i może uszkodzić silnik. Wszelkie spostrzeżenia, którymi mógłbyś się podzielić, byłyby mile widziane. Dzięki

#3 ·
Ale w końcu ugryzłem się w język i kupiłem rapid bike evo. Okazuje się, że easy nie działa poprawnie z 2018. Więc było evo i w końcu mam kontrolę od samego początku, ale już teraz motocykl jest lepszy. To prosta instalacja.../forum/images/AfricaTwinForum/smilies/tango_face_smile.png
Czytałem raport z instalacji, wykonanej przez profesjonalistę, na japońskim motocyklu sportowym. Zajęło mu to 6 godzin! Zastanawiałem się, jak długo zajęłoby to mnie.

Dał jednak świetną recenzję zmian, jakie wprowadził w zasilaniu motocykla projektowego. Cieszę się, że zadziałało to również u Ciebie!!!

#5 ·
Czytałem raport z instalacji, przeprowadzonej przez profesjonalistę, na japońskim motocyklu sportowym. Zajęło mu to 6 godzin! Zastanawiałem się, ile czasu zajęłoby to mnie.

Dał jednak świetną recenzję zmian, jakie wprowadził do zasilania motocykla projektowego. Cieszę się, że u ciebie też zadziałało!!!
Hej Ghostrider.1127>

Czy zainstalowałeś rapidbike evo w tym samym czasie, czy też próbowałeś najpierw uruchomić kolektor decat'ed? Pytam, ponieważ zmieniłem moje filtry powietrza na zestaw Twin Air Powerflow (wielokrotnego użytku z CRF Only) z powrotem na przeglądzie po 12 tys. milach. Już jakiś czas temu założyłem również tłumik SC Project Adventure i nigdy nie pomyślałem o ponownym mapowaniu. Teraz założyłem kolektor Arrow, który pięknie pasował do tłumika. Ta pierwsza jazda wczoraj po instalacji była niesamowita. Moc jest tak dobra. Uwielbiam to. Okazjonalne bulgotanie, gdy zwalniam, w zasadzie zniknęło. (Być może z powodu mniejszego oporu w rurze....tj. bez katalizatora?). Nie chcę automatycznego tunera, chyba że naprawdę go potrzebuję. Czytałem/słyszałem, że bez niego, jeżdżąc na uboższej mieszance, może to potencjalnie powodować problemy z przegrzaniem i może uszkodzić silnik. Wszelkie spostrzeżenia, którymi mógłbyś się podzielić, byłyby mile widziane. Dzięki
Sześć godzin na zainstalowanie szybkiego roweru? :D:D:D:D

Zrobiłem wszystko razem, a moją sugestią jest remap lub moduł, jeśli tego rodzaju modyfikacje są wykonane.