Honda Africa Twin Forum banner

Wibrujące gmole... jak ich uniknąć

2.5K views 20 replies 8 participants last post by  thomasbenjamin  
#1 ·
Cześć wszystkim, czytałem wątki o wibracjach w osłonach silnika przez kilka godzin. Widziałem wątek o każdej marce, w którym ktoś narzekał na wibracje swoich osłon silnika. Wydaje się, że nie ma znaczenia, która to marka, wszystkie mają możliwość wibracji.

Nadal nie znalazłem wniosku, dlaczego osłony niektórych osób wibrują, a innych nie. Większość osób, których osłony wibrują, twierdzi, że ponownie dokręciła śruby i dodała gumowe podkładki, co nie pomogło. Inni z tej samej marki powiedzą, że nigdy nie odczuwają wibracji. To bardzo frustrujące, gdy próbujesz kupić zestaw osłon.

Zastanawiam się teraz, która część osłony silnika powoduje najwięcej wibracji? Czy to górna osłona? Nie miałbym nic przeciwko kupieniu tylko dolnej osłony i ochrony silnika przed upadkami przy niskiej prędkości. Nie planuję robić zbyt wiele trudnego Enduro, ale nadal lubię niewielką ochronę przed upadkami przy niskiej lub zerowej prędkości.

Czy ktoś ma jakieś nowe informacje na ten temat? Która dolna osłona i osłona silnika mają najmniejszą szansę na wibracje?

#2 ·
Moje pełne osłony HEED w ogóle nie wibrują, żadnych gumowych podkładek ani ponownego dokręcania...

Weź te, które lubisz, a jeśli odczuwasz wibracje, wywierć otwór na górze i wypełnij rury osłony drobnym piaskiem.

(LUB: po prostu jedz więcej śmieciowego jedzenia, aby zapakować grubszą warstwę tłuszczu w tyłek, to pochłonie całą wibrację :ROFLMAO: ... zwykle narzekają chudzi faceci)

P.S. Zwróć uwagę, jaki model zamawiasz, konkretne osłony są przeznaczone do crf1000, crf1100, motocykli DCT itp.

#4 · (Edited)
( LUB: po prostu zjedz więcej śmieciowego jedzenia, aby zapakować grubszą warstwę tłuszczu w tyłek, która pochłonie wszystkie wibracje :ROFLMAO: ... zwykle narzekają chudzi faceci )

Lmao :LOL: mam to już załatwione, zawsze miałem trochę tyłka.

Szczerze mówiąc, zastanawiałem się, czy niektórzy z tych ludzi, którzy narzekają, są w starszej grupie wiekowej, a ich ostatnia przejażdżka to goldwing. Africa twin wygląda prawie jak duży motocykl terenowy.

Po prostu naprawdę nie rozumiem, skąd taka różnorodność opinii na temat tego, czy kierownica wibruje, czy nie!

#10 ·
Zauważyłem nieco więcej wibracji po założeniu zestawu osłon Outback Mototek, ale przypisałem to zwiększonemu usztywnieniu konstrukcyjnemu między przodem a tyłem ramy.
@Shadowjack Czy dostałeś pełny zestaw, czy tylko zestaw osłon środkowych i silnika? Myślę o wyborze tylko osłon środkowych i silnika z Outback i pominięciu górnych osłon. Bardzo podoba mi się wygląd wszystkich białych osłon.

#17 ·
Brak wibracji na moich górnych drążkach R&G. Pasują bardzo ciasno, właściwie pod napięciem. Aby je zamontować, musiałem użyć paska z grzechotką wokół widelców, aby je wystarczająco rozsunąć, a następnie wyrównać plastikową rurkę wewnętrzną i powoli zwalniać pasek, aż nagle się zatrzasnęły.

#19 ·
Witajcie wszyscy, czytałem wątki o wibracjach w belkach ochronnych przez kilka godzin. Widziałem wątek o każdej marce, w którym ktoś narzekał na wibracje swoich belek ochronnych. Wydaje się, że nie ma znaczenia, która to marka, wszystkie mają możliwość wibracji.

Nadal nie znalazłem wniosku, dlaczego belki niektórych osób wibrują, a innych nie. Większość osób, których belki wibrują, twierdzi, że dokręciła belki i dodała gumowe podkładki bez pomocy. Inni z tą samą marką powiedzą, że nigdy nie odczuwają wibracji. To bardzo frustrujące, gdy próbuje się kupić zestaw belek.

Zastanawiam się teraz, który element belki ochronnej powoduje najwięcej wibracji? Czy to górna belka? Nie miałbym nic przeciwko kupieniu tylko dolnej belki i ochrony silnika przed upadkami przy niskiej prędkości. Nie planuję robić zbyt wiele trudnego Enduro, ale nadal lubię niewielką ochronę przed upadkami przy niskiej lub zerowej prędkości.

Czy ktoś ma jakieś nowe informacje na ten temat? Która dolna belka i belka silnika mają najmniejszą szansę na wibracje?
To naprawdę dlatego, że górna część belek ochronnych jest przymocowana do potrójnego zacisku, a dolna do ramy bez amortyzacji, więc wibracje silnika rezonują przez kierownicę. U mnie tym bardziej
Ponieważ wyciągnąłem amortyzatory z moich belek, aby dopasować osłony dłoni. Spróbuj pojeździć KX 500 lub CRF 250 2-suwowym. Pomyślisz, że jesteś w Niebie porównawczo

#20 ·
To interesujące, że górne osłony R&G nie powodują u ciebie żadnych wibracji. Chciałem powiedzieć, że wydaje się, że to górne osłony powodują najwięcej wibracji kierownicy. Chciałbym móc przetestować różne kombinacje motocykla/osłony każdego, zanim kupię jakieś.

Kupiłem osłony środkowe i silnika Outback Mototech, pomijając na razie górne. Najpierw przetestuję motocykl bez nich, a następnie założę po jednym elemencie na raz, przetestuję je osobno i zobaczę, czy jest różnica. (y) Nie mogę się doczekać, żeby je założyć, jestem podekscytowany. Chociaż wszyscy wydają się mówić, że ich instalacja to udręka, więc niezbyt nie mogę się tego doczekać.

#21 ·
Witajcie wszyscy, czytałem wątki o wibracjach na belkach ochronnych przez kilka godzin. Widziałem wątek na temat każdej marki, w którym ktoś narzekał na wibracje swoich belek ochronnych. Wydaje się, że nie ma znaczenia, która to marka, wszystkie mają możliwość wibracji.

Nadal nie znalazłem wniosku, dlaczego belki niektórych osób wibrują, a innych nie. Większość osób, których belki wibrują, twierdzi, że dokręciła belki i dodała gumowe podkładki, co nie pomogło. Inni z tą samą marką powiedzą, że nigdy nie odczuwają wibracji. To bardzo frustrujące, gdy próbujesz kupić zestaw belek.

Teraz zastanawiam się, która część belki ochronnej powoduje najwięcej wibracji? Czy to górna belka? Nie miałbym nic przeciwko kupieniu tylko dolnej belki i ochrony silnika przed upadkami z małą prędkością. Nie planuję robić zbyt wiele trudnego Enduro, ale nadal lubię niewielką ochronę przed upadkami z małą lub zerową prędkością.

Czy ktoś ma jakieś nowe informacje na ten temat? Która dolna belka i belka silnika mają najmniejszą szansę na wibracje?
Sprawdź te torby na belki ochronne Kup torby na belki ochronne do motocykli w Wielkiej Brytanii | Elegancki styl dla Twojej jazdy